Son Cànaves, Llucmajor

Finca de Son Cànaves, a Llucmajor. 300 quarterades, 130 ovelles, porcs i hortalissa.

 

Lluís Cirera té 28 anys i és enginyer agrònom. Des de fa 6 anys, treballa a l'explotació agrícola heretada del seu pare, juntament amb la seva parella, n'Aina, i dos homes més. Va començar fent hortalissa en ecològic i actualment reparteix a domicili a Palma i fa mercat els dissabtes amb Això És Vida. Ara bé, el seu producte estrella i el que li permet viure del camp és el formatge i els iogurts que elabora a partir de la llet de les seves ovelles.

 

LLUÍS: Primer venia els xots per carn, però només d'això no podíem viure. Vam pensar que les ovelles, a part de carn, també ens podien donar llet i a partir d'aquí vaig començar a anar amb pageses que m'ensenyessin a formatjar. 

 

En Lluís també va viatjar un parell de vegades a Catalunya i allà va visitar algunes formatgeries per aprendre més sobre l'ofici. Arrel d'aquests viatges es va animar a elaborar el seu propi formatge fresc, formatge làctic i iogurts.

 

LLUÍS: Poc a poc anam introduint la raça Lacon, que és una raça lletera, i estem molt contents. Tenim 2 guardes, pel tal de controlar els parts i intentar tenir llet tot l'any.

 

Segons en Lluís, el més dificícil és el fet d'haver de munyir cada dia i organitzar-se bé per tal que els números surtin. A part d'elaborar productes làctics, també ven la carn dels seus xots sota el segell de ME ecològic. Dels porcs n'elabora sobrassada, de les oliveres n'extreu oli i olives, i de les figueres figues seques. Tot s'aprofita i tot té un sentit a aquesta explotació ecològica. I d'aquesta coherència surten uns productes exquisits, com el iogurt que puc donar fe que he tastat, que m'he acabat i que us asseguro no serà el darrer. Per conèixer més sobre Son Cànaves visiteu www.soncanaves.com

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 2
 • #1

  Alexandro (lunes, 02 octubre 2017 21:34)

  Hola Lluis

  Quando pasa en Campos ? Me gustaria ver atus productos ecologicos .

  Yo soy italiano y comprendo (un poco) el Mallorquin.
  pero tengo amigos europeôs en Mallorca que no lo conocen y a los cuales estoy seguro que les gustaria tus productos ecologicos .
  Entonces creo que una primera presentation de tus productos tambien en castellano seria muy positiva.

  Saludos

  Alexandro

 • #2

  Carme (miércoles, 01 abril 2020 12:24)

  Bon dia m'agradaria sabre quins productes teniu,si serviu a domicili i a quin preu ests es mé Gracies