Ses Cabanasses, Petra

Possessió de Ses Cabanasses, al terme municipal de Petra. 400 quarterades i 230 ovelles. 30 hectàrees d'ametlerar i 10 de garrover.

 

Fa 5 anys que en Jaume es dedica professionalment a la pagesia, tot i que abans ja ho compatibilitzava amb una altra feina. En aquell moment va fer la conversió de la finca a ecològic i actualment participa en el projecte de promoció del ME ecològic de Mallorca. Li demanam el per què de convertir la finca en ecològic i ell ens respon que per dos motius.

 

JAUME: Primer, per principis. Per no esquitxar i per tenir un contacte amb la natura més ferm. I segon, per economia. En convencional teníem 400 ovelles i el preu era tan barat que suposava una lluita perquè cada vegada havia de tenir més animals per obtenir els mateixos doblers. Quan vam fer el canvi fa 5 anys, vam apostar per tenir menys quantitat però de més qualitat i poder demanar el preu que toca.

 

En Jaume és actualment el president d'APAEMA (Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca), entitat que fa 1 any va idear el projecte de promoció del ME ecològic. Fa un any a Mallorca hi havia 15.000 ovelles censades en ecològic, però només es venien 100 mens ecològics a l'any. Exisitia un tap a l'hora de comercialitzar la carn, ja que el Reglament europeu d'Ae 834/2007 només permetia vendre-la a botigues inscrites al CBPAE i amb uns estrictes requisits. Després de vàries reunions amb en consell regulador (CBPAE), varen poder obtenir un marcador. Aquest segell els va donar accés a tot tipus de carnisseries i comerços.

 

JAUME: En primer lloc, quan el consumidor compra carn amb el segell de ME ecològic, sap que està comprant carn de qualitat. I, en segon lloc, sap que és carn d'aquí i que està ajudant els pagesos d'aquí. Sap qui és el productor i té la certesa que no és una carn que ve de fora. 

 

En Jaume ens mostra gran part de la finca, des d'on es veu tota la Serra de Tramuntana. Ens mostra una mata gegant, que sembla ser la més gran de Mallorca. Fa força vent i no és un bon dia per fer vídeo, així és que hi haurem de tornar un altre dia. Continuarà...

 

Escribir comentario

Comentarios: 11
 • #1

  Chrystal Levell (sábado, 04 febrero 2017 15:21)


  I'm not sure why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.

 • #2

  Delinda Boren (lunes, 06 febrero 2017 11:12)


  Everything is very open with a clear clarification of the challenges. It was definitely informative. Your site is very useful. Thank you for sharing!

 • #3

  Kimberly Hirano (lunes, 06 febrero 2017 12:49)


  Amazing! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 • #4

  Catherina Mcqueeney (martes, 07 febrero 2017 00:15)


  It's going to be finish of mine day, except before finish I am reading this impressive article to improve my experience.

 • #5

  My Vandehey (martes, 07 febrero 2017 02:51)


  It's not my first time to pay a visit this site, i am visiting this web site dailly and take fastidious information from here daily.

 • #6

  Isis Rusin (martes, 07 febrero 2017 04:52)


  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

 • #7

  Yun Kennerson (martes, 07 febrero 2017 14:32)


  Everything is very open with a precise explanation of the issues. It was truly informative. Your website is very useful. Many thanks for sharing!

 • #8

  Carissa Tollett (miércoles, 08 febrero 2017 15:13)


  Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. A fantastic read. I'll certainly be back.

 • #9

  Major Duhart (miércoles, 08 febrero 2017 18:33)


  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

 • #10

  Dewey Magby (miércoles, 08 febrero 2017 21:01)


  It's remarkable to pay a visit this web site and reading the views of all friends concerning this article, while I am also keen of getting familiarity.

 • #11

  Randa Heppner (jueves, 09 febrero 2017 07:17)


  Fantastic items from you, man. I've take into account your stuff previous to and you're just extremely wonderful. I really like what you've bought right here, really like what you're stating and the way during which you are saying it. You're making it entertaining and you still care for to stay it sensible. I can not wait to learn much more from you. This is really a wonderful site.